Sirályszárnyas SUV?

2013.06.08. 06:19

Elon Musk a Tesla főrészvényese nemrég beszédet intézett a befektetőkhöz, melyben megerősítette, hogy érkezik egy olcsóbb belépőmodell, és szó volt az első tisztán villanyhajtású szabadidőautóról, amit eddig Modell X-ként emlegettek.

Az új belépőmodellről már írtunk korábban, nagyon sok tulajdonságában hasonlítani fog a Model S-re, de kisebb és egyszerűbb lesz. Ezzel az új típussal venné fel a versenyt a Tesla a Nissan Leaffel és a Chevy/Opel Amperával. Egyelőre Gen III, azaz harmadik generáció néven beszélnek róla. Várhatóan 2016 végén dobják majd piacra, hasonló áron, mint a becélzott konkurens modelleket.

A Model X-re már nem kell ennyit várnunk, melyet tanulmányként már Genfben bemutattak. Akár már idén év végén megjelenhet. Elon Musk a sportosság és a praktikum együttes fennállását hangsúlyozta ki a négy sirályszárnyas autónak. Az indoklás szerint, a nehéz akkumulátorok a padlóba kerülnek, aminek köszönhetően ez lesz a legalacsonyabb súlypontú, és a legjobban kezelhető SUV. Ennek az áráról egyelőre nem mondtak semmit, valószínűleg a Model S-hez hasonlóan, ez is méregdrága lesz.

Nem mennek rosszul a Model S eladások, de a két új modellen kívül ehhez is hozzányúl a elektromos autógyártó. Nem ráncfelvarrásról van szó, hanem egy, a kínai piac igényeire alakított változatot mutatnak be a közeljövőben.