A leggyorsabb utcai Peugeot

2013.06.11. 11:26

Úgy néz ki, a tavaly ősszel, Párizsban kiállított RCZ R sorozatgyártásba kerül. A végleges változat egy hónap múlva érkezik, a világpremiert a Goodwood Festival of Speeden, Nagy-Britannia talán legnagyobb sport- és versenyautós rendezvényén tartják.

Az R lényegében az RCZ kupé csúcsváltozata, amelybe az 1,6 literes BMW-PSA turbómotor-család egyik legerősebb tagja kerül. A 264 lóerőnyi teljesítményt átvinni az első kerekeken persze nem olyan egyeszerű, így a Peugeot egy Torsen önzáró differenciálművet is beépít, hogy az autó kontrollálható maradjon. Emellett készítettek az autóhoz egy új aerodinamikai csomagot és egy még keményebb futómű-hangolást.

Azt még nem tudjuk pontosan, hogy RCZ R hogy megy, de az mindenképp meglepő, hogy 155 g/km a szén-dioxid-kibocsátása, ez ugyanis bőven 7 liter alatti átlagfogyasztásnak felel meg. Goodwoodban valószínűleg száguldás közben is láthatjuk a gépet, megvenni viszont csak jóval később lehet majd – legjobb esetben is csak az év utolsó hónapjaira készül el a végleges változat.