Otthon megépíthető Toyota sportkocsi

2013.06.11. 14:20

Az autógyárak időről időre kirándulnak egyet a játékok világába, így vagy úgy. Van, aki megelégszik azzal, hogy igényes kivitelű pedálos autót kínál, de a Toyota ennél érdekesebb ötletet valósít meg az idei Tokyo Toy Show-ra. A Camatte57s komplett háromszemélyes sportkocsi-féleség, amelyet otthon rakhat össze apa és fia, és akár a gyerek is vezetheti – persze ha van hol.

A három méter hosszú, 1,42 méter széles és épp egy méter magas autó egyszerű, csővázas szerkezet - a tavalyi Camatte tanulmány egy változata - amelyet 57 könnyű karosszéria-burkoló elem fed le. Ezeknek a felszereléséhez vagy cseréjéhez még csak szerszám sem kell, így mindenki maga díszítheti fel a saját autóját. Az alapkészletből egy Super Seven-szerű békalámpás, különálló sárvédős jármű jön ki, de készítettek hozzá egy sportosabb, szélesebb burkolatot is. Tető és ajtók nincsenek, ahogy a szélvédő is jelzésértékű, de ezekre a tervezett felhasználás mellett nincs is igazán szükség.

A Camatte75s ugyanis nem utcai jármű, hanem játék, amelyet zárt területen akár gyerekek is vezethetnek. Ezt szolgálja a három ülés szokatlan elrendezése is. A kormánykerék, és a vezetőülés középre került, és a pedálokat egész hátra is lehet helyezni, így akár kisebb gyerekek is elérhetik azokat. A két utas valamivel hátrébb kétoldalt foglalhat helyet, akár a McLaren F1-esben, és az ülések távolsága olyan, hogy a hátul ülő felnőtt simán eléri akár a pedálokat, akár egy kicsit előrehajolva a kormányt is, ha korrekcióra lenne szükség. A hajtás elektromos, bár részleteket egyelőre nem árultak el, így sem azt nem tudjuk, hogy mekkora a Toyota játékának végsebessége, sem azt, hogy hány kilométert tehet meg egy-egy töltéssel.

Valószínűleg ez a jármű is tanulmány marad – leginkább azért, mert valószínűtlen, hogy elegendő kereslet volna iránta annyiért, amennyiért megérné gyártani és forgalmazni.