Kicsúszott a következő AMG Mercedes

2013.06.14. 15:31

Az nem titok, hogy a Mercedes lényegében egyszerre fejleszti az egyes modellek AMG változatait a többi, kevésbé kihegyezett kivitellel. Az S osztály esetében is így van ez, sőt, most kiderült, hogy már a gyártás is beindult, csak a bemutató van hátra.

A filmet abból a célból hozta nyilvánosságra a Mercedes, hogy megmutassa, hogy készül az új S osztály Sindelfingenben. Hogy csak véletlen csúszott be egy S 63 AMG változat is, vagy így kezdik az információk csepegtetését, azt nem tudni, mindenesetre már itt látszik, hogy mire számíthatunk. A V8-as AMG változat viszonylag kevéssé tér el a többitől – a legfeltűnőbb talán az alul szélesebb trapézt formázó alsó légbeömlő.

Belül nyilván több az eltérés: valószínűleg itt is az új, 5,5 literes, két turbófeltöltős V8-ast használják majd, annak is a legerősebb változatát. A Mercedes eddig maximum 585 lóerőt hozott ki az új blokkból, ami bőségesen elég lesz – különösen úgy, hogy tudjuk, jön majd a V12-es S65-ös is, több mint 600 lóerővel.

Bár az AMG változat gyártása már folyik, ez alighanem csak egy előszériás, teszt-célokat szolgáló példány. Úgy tudjuk, a bemutatót csak az év végén tartják, forgalmazni pedig csak jövőre kezdik az S osztály sportos változatait.