Közel egymilliárdért vitték az Agera S-t

2013.06.17. 15:09

5,3 millió szingapúri dollárt fizettek Szingapúrban egy Koenigsegg Agera S-ért. A svéd manufaktúra ritkasága ezzel az ázsiai városállam legdrágább autója lett.

A Koenigsegg Agera S nagy előnye a vele közel azonos Agera R-rel szemben, hogy alacsony oktánszámú üzemanyaggal is tankolható, így olyan piacokon is akad rá vevő, ahol az E85 nem elérhető. Ázsia sok más országához hasonlóan, Szingapúrban sem lehetne eladni egy R-t emiatt, egy S-nek azonban már most lett gazdája.

A Ritz Carlton Hotel Millenia kétszáz VIP vendége előtt tartották az autó szingapúri bemutatóját. A felhajtás nem volt hiábavaló, hisz a kiállított Agera S-t 922 millió forintnyi helyi dollárért vittel el egy hölgyvásárló, Angela Tan, aki ezzel nem csak a városállam első Koenigseggét mondhatja magáénak, de immár az övé Szingapúr leggyorsabb és legdrágább autója.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.