Lefotózták az új Lamborghinit?

2013.06.18. 14:54

Napok óta hallani híreket arról, hogy a Lamborghininél érik a Gallardo leváltása. Az új belépőmodell neve talán Cabrera lesz, és koncepció formájában a Frankfurti Autószalonra várható – bár ha hihetünk ennek a kémfotónak, a forma megismeréséig nem kell szeptemberig várni.

A jelenlegi legnagyobb darabszámú Lamborhinit, a Gallardót 2003 óta gyártják az olaszok. A leváltása mindenképp időszerű, és az Autocar nemrég megszellőztetett hírei szerint nem is várat sokáig. A napok óta tartó találgatások után ma egy állítólagos kémfotó került az internetre, amin nagy eséllyel az új modell prototípusa látszik.

Az eddig tudni vélt információk szerint a Cabrera több elemén az anyacég egy másik sportautójával, Audi R8-assal osztozkodna. Paraméterei várhatóan a Gallardóval közel azonosak lesznek, de állítólag hosszban nyúlik 16 millimétert, amivel együtt a tengelytávja is nagyobb lesz. Az elődjénél valamelyest erősebb, 600 lóerős V10-es kerülne bele, ami hatsebességes kézi, vagy hétfokozatú duplakuplungos váltóval társulhat.

A Lamborghini úgy tűnik, folytatja a hagyományt, hiszen a neves bikák neveit viselő modellek után következő autója is kötődik a tekintélyes kiállású hím marhákhoz, a Cabrera ugyanis egy spanyol bikafajta neve.