Formabontó kétüléses Argentínából

2013.06.20. 06:23

Megálmodója halála után két évvel elkészült az argentin sportautó-gyártás egy érdekes darabja, a V12 Bucci Special. A kétüléses megjelenése nagyon formabontó, ám még az is lehet, hogy ez hozza meg a sikerét.

Különös, hogy abban az országban, ahol az autósport olyan meghatározó versenyzői születtek, mint Juan Manuel Fangio és José Florian González, és amely az autóipar két nagy alakjának, Alejandro de Tomasonak és Horacio Paganinak a hazája, a sportautó-gyártásnak szinte semmi nyoma. Argentína sosem volt az a nemzet, amely saját autóit szabadítja a világra, és ezen szeretett volna változtatni Clemar Bucci, aki Fangiohoz és Gonzálezhez hasonlóan maga is több Formula–1-es versenyen részt vett az 1950-es években.

Clemar egy nyitott kétüléses sportautón kezdett dolgozni, azonban 2011 januári halála miatt az autót már nem fejezhette be. A munkát unokaöccse, Paul vette át, aki nemrég befejezte a V12 Bucci Specialt, amelyet egy, az AMG-től származó 7,3 literes, 600 lóerős V12-es hajt. Az autót a jelenleg is zajló Buenos Aires-i Autószalonon mutatták be. Arról egyelőre nem tudni, hogy megrendelésre gyártják-e, vagy egy meghatározott számú sorozat készül belőle, ahogy jelenleg az sem ismert, hogy milyen áron adják majd az argentin speedstert.