Most már biztos: ez az új 3-as

2013.06.21. 18:12

A hónap elején egy japán újságban volt látható, most pedig egy orosz Facebook-oldalon jelent meg az új Mazda 3-as. Ezúttal nem egy látványtervről, vagy stúdiófotóról van szó, azonban az aszfalton készült kép története épp oly homályos, mint a korábbiaké, és ehhez sem járt gyári infó a generációváltás előtt álló kompaktról.

A 2009 óta piacon lévő második generációs Mazda 3-ast hamarosan leváltja a harmadik. A négy év után teljesen megújuló kompakt már csak azért is érdemes a figyelemre, mert a Mazda eddig a lehető legkevesebbet árulta el róla.

Az új 3-as minden jel szerint kategóriája egyik legnagyobbja lesz, azonban a Skyactive műszaki megoldásainak köszönhetően még így is körülbelül száz kilogrammot veszít a kifutómodellhez képest. A technikai részletekre még várhat a nyilvánosság, de az így-úgy megismert forma letisztult, dinamikus és sportos összképet tükröz, ez a fajta kifinomultság pedig épp az, amit a Takeri által bevezetett, és a nagyobb testvéren sikerrel használt Kodo formanyelv kedvelői várnak tőle.

Az autó szemből, a japán újságban megjelent képen
Az autó szemből, a japán újságban megjelent képen

Noha a korábbi hírek szeptemberi bemutatkozásról szóltak, nem kizárt, hogy a Frankfurti Autószalon helyett öt nap múlva, New Yorkban leplezik le az új hármast.