Rascasse: Ferrari BMW szívvel

2013.06.25. 18:02

A Montecarlo Automobile rutinos újrakezdő: ha akad egy kis pénz, készítenek valami sportkocsi-tervet, vagy, ahogy most, egy sportkocsit méregdrágán. A monacói székhelyű kis cég ezúttal Rascasse néven mutatott be egy sportautót, amely eredetinek ugyan aligha nevezhető, de erősnek erős, és belülről elég elegáns.

Az autó első ránézésre olyan, mintha valaki emlékezetből rajzolt volna egy Ferrarit. Van benne egy kevés az Enzóból, de egy csipetnyivel még jobban emlékeztet az F50-esre, ami nagy durranás volt – 1995-ben. Az összhatás azért nem rossz, és hogy senki ne nézze Ferrarinak, az első példányt a franciák tradicionális verseny-kékjére festették. Érdekes, hogy nem csak a formaterv hat egy kicsit régimódinak, de a technika is: a motor BMW gyártmány, egy 5,4 literes V12-es, amelyet 1998 és 2002 között építettek a 750i-be. A Rascasse-ba persze egy felpiszkált változat kerül, 500 lóerő csúcsteljesítménnyel, de a technika mégiscsak másfél évtizedes. Ennek ellensúlyozására kapott egy gázrendszert is, így viszonylag környezetbarát módon is üzemeltethető, ha nem benzinnel használják.

A Rascasse-ból összesen 15 példány készül, de nem is valószínű, hogy szükség lesz többre, tekintve, hogy egy-egy példányért kerek félmillió eurót kérnek. Ha lesz valami, ami eladhatja a kék csodát, az a belső tér lehet, amely fa és kétszínű bőr ízléses kombinációjának tűnik a képeken – ha olyan, amilyennek látszik, az autó gazdái elégedettek lesznek a választásukkal.