Tremor, a sportos trágyahordó

2013.06.29. 06:37

Köztudomású, hogy a pick-upokat többen veszik személyautó helyett, mint szénahordásra vagy egyéb munkára. Ennek megfelelően Észak-Amerika legnépszerűbb autójából, a Ford F-150-esből is készül olyan változat, amely leginkább utcai huligánkodásra való, mint haszonjárműnek.

Egy ilyen a Tremor elnevezésű kivitel, amelybe a Ford 3,5 literes Ecoboost turbómotorja kerül. Talán nincs olyan jó hangja, mint egy nagy szívó V8-asnak, de meglehetősen jó erőben van: a gyári adatok szerint 365 lóerő a csúcsteljesítménye, és 568 Nm a maximális nyomatéka. Ezt igyekeztek olyan körítéssel ellátni, ami a sportosabb autókat kedvelők számára vonzó lehet. A megszokottnál rövidebb, 4,1-es módosítású differenciálmű-áttétel és elektronikus vezérlésű sperr került az autóba, illetve 20 hüvelykes felnik a többi F-150-esénél alacsonyabb profilú abroncsokkal. Lesz összkerék-hajtású változat is, de valószínűleg a hátsókerék-hajtású változat lesz a népszerűbb, hisz azzal könnyebb látványosan autózni.

Persze kérdéses, hogy egy legalább 2,1 tonnás alvázas pick-up egyáltalán alkalmas-e élményautózásra, de az F-150-esek közül nyilván a Tremor lesz a legközelebb hozzá. A típusváltozatot ősszel kezdi forgalmazni a Ford Észak-Amerikában, Európába viszont csak szürkeimportban juthat majd el, nyilván az eredeti ár többszöröséért.