Balszerencsés hétvégét zárt Michelisz

2013.06.30. 16:01

Biztatóan indult a portói versenyhétvége Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport számára. A magyar pilóta ismét a legjobb hondásként zárt az időmérőn, mellyel a negyedik rajthelyet sikerült elcsípnie. A jó forma a vasárnap reggeli bemelegítésen is megmaradt – Norbi az élen végzett, ám a versenyre elérte a balszerencse.

A Zengő Motorsport versenyzője alig három kör után, egy lassú defekt miatt csúszott meg, és csapódott a betonfalnak. Norbi szerencsére nem sérült meg, de az autóban komoly károk keletkeztek – igaz, az első hírek szerint még megvolt az esély arra, hogy a második versenyen is rajthoz állhasson. Sajnos azonban nem így történt: a hátsó híd kettétört, a jobb első futómű és a motor is megsérült, így egészen biztosan nem láthatjuk a narancs-fekete Civicet a 17.30-kor kezdődő második futamon.

A magyar versenyző számára így sajnos a következő, argentin futam is veszélybe került, az autóban keletkezett károk ugyanis rengeteg munkát és költséget is jelentenek a csapatnak, kérdéses, hogy a holnapi behajózásig milyen állapotba tudják hozni a Civicet.

Az első futamon egyébként a Chevyk taroltak, a dobogóra Yvan Muller, Tom Chilton és Michel Nykjaer állhatott fel. A hondások közül Tiago Monteiro kilencedikként ért célba, Gabriele Tarquini kiesett.

Forrás: zengomotorsport.hu