Keleten terjeszkedik a Volvo is

2013.07.01. 06:24

Megkezdheti második kínai gyárának felépítését a Volvo. A svéd gyártó már közel három éve a távol-keleti Geely felügyelete alá tartozik, arról pedig idén márciusban született meg a döntés, hogy a termelést is megkezdjék Kínában.

Míg az első üzem Chengdu közelében működik majd, a második egységet jóval északabbra, Daqing városa mellett építik fel. Arról még nem beszéltek az illetékesek, hogy mikorra készül el a gyártósor, és mikor kezdődhet meg a termelés, az viszont szinte biztos, hogy elsősorban hobbiterepjárókat és egyterűeket szerelnek össze – sőt, akár elektromos autókat is gyárthatnak.

A gyár évi 300 ezer autó előállítására is képes lesz, de a kapacitást a kezdeti időszakban 80 ezerre korlátozzák. A Volvo nem titkolt célja, hogy 2012-höz képest közel ötszörösére növelje kínai eladásait: míg tavaly 44 ezer autót értékesítettek, terveik szerint 2020-ban már elérnék a 200 ezret is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.