Az eddigi legjobb BMW hamisítvány

2013.07.04. 06:35

Kínában az is kiváltság, ha valakinek egyáltalán van autója, de úgy néz ki, így is fontos, hogy ha már megvan az autó, azzal minél hatékonyabban lehessen felvágni. Ezúttal egy MG – pontosabban a csapott hátú MG6 – kapott olyan kezelést, amelytől a csajok a diszkó előtt talán BMW-nek nézik.

Ezúttal nem elégedett meg a tulajdonos annyival, hogy valamiképp rákendácsoljon két vesét az autó orrára, és persze a jelvényeket és az 530 Li feliratot: a jobb sorsra érdemes MG-re valóban ráműtötték az ötös BMW elejét. A lámpák, a hűtőmaszk, a lökhárító – minden stimmel, olyan, mintha tényleg ilyennek tervezték volna az autót. Még a döglött barna szín is stimmel: ilyet tényleg csak a németek szoktak az autóikra fújni. Csak az első tengelyvonaltól hátrafelé lepleződik le a csalás, de ennyi nyilván elég az autótípusokat csak felületesen ismerők megtévesztésére. Az átalakítás oka is érthető: egy ilyen MG durván negyedannyiba kerül, mint a szintén helyben gyártott ötös BMW.

Mifelénk az efféle átépítések viszonylag ritkák – aki olcsó BMW-t, Mercedest akar, általában megkaphatja használtan, fillérekért. Kínában azonban kevés a használt BMW, és az emberek is sokkal kevésbé tájékozottak, ami az autótípusokat illeti – így lehet, hogy ott a hamisítvány működik, míg nálunk inkább köznevetség tárgya lenne a próbálkozó.