Feltámad az Opel sportkupéja?

2013.07.05. 17:57

Autóipari pletykák szerint az Opel hamarosan újraéleszti a Monza nevet. A hírek egy új sportkupéról szólnak, amit szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon mutathatnak be a németek.

Az Opel Senator alapjaira épült, 1978 és 1986 között gyártott Monza korának kedvelt kupéja volt. Feltámasztásával az Opel nemcsak egy űrt tömne be a kínálatában, de erős vetélytársat állíthatna a 4-es BMW-nek és az Audi A5-nek. A német Autobild tudósítója látta a prototípust, és bár fotózásra nem kerülhetett sor, az elkészült illusztráció állítólag épp úgy néz ki, ahogyan a kupé jelen állapotában.

Hogy az autó valóban Monza néven jön-e, és hogy valóban így néz-e majd ki csak az idő fogja megmondani. A találgatások mindenesetre már megindultak. Ezek szerint elég valószínűnek tűnik, hogy a sportkupé alapja a Cadillac ATS rövidített padlólemeze volna. A motorkínálatban négy- és hathengeresek jöhetnek szóba, azaz nem kizárt, hogy egy 3,6 literes V6-ost kap az autó a GM-től. Ehhez kapcsolódna a hatfokozatú manuális vagy automata váltó, ami aztán a hátsó kerékre továbbítaná a V6 325 lóerős erejét. Más források szerint az Opel egy visszafogottabb megoldás mellett dönt, és az Insigniára épít egy valamelyest gyengébb háromajtóst.

Még januárban készült néhány lesifotó egy Opelről, amit nagy óvatossággal toltak át egy épületből egy kamion rakterébe. Nem kizárt, hogy egyazon autóról van szó.