2013.07.05. 15:07

Limuzinszerű kényelmet hoz a megnyúlt Range Rover. A kémfotózott prototípusnak sok titkolni valója nem volt ugyan, de legalább jelét adta vele a gyár, hogy közel a bemutató.

Egy hosszított tengelytávú modellel bővül a Range Rover kínálata hamarosan. Álcázni nincs mit, nem is értjük a kémfotókon mit takar a matrica, hiszen a képek szerint amellett, hogy óvatosan megnyújtották, nem sokat változott a SUV.

A hosszított Range Rover tengelytávja tizenöt centiméterrel nőtt, a SUV hossza 5,15 méter lett. Ez vizuálisan a nagy hátsó ajtókon érződik igazán, de az utasteret teljesen újraértelmezi. Az autóba hátul is külön dönthető, masszás funkcióval ellátott ülések kerülnek és itt tizenkét centit nő a lábtér. Az alapmodellnél hosszabb és kényelmi funkciókban valamint testre szabhatósági lehetőségekben várhatóan messze bővebb Rover piaca nem titkoltan Kína és Oroszország, de a célországok között felmerült az USA is, ami a brit márka ottani sikereit tekintve szintén nem meglepő.

A megnyúlt Rover egyszerre lehet a sofőrrel utazó üzletemberek és a luxusigényű családosok autója. Várhatóan még az idén, valamikor az év végén hivatalosan is bemutatják.

fotók: carscoops.com