Takarékos dízelt kap a Rapid

2013.07.07. 06:33

Új, takarékos dízelmotorral bővíti a Rapidhoz választható motorok palettáját a Skoda. A csehek kissé átdolgozzák a családi szedán belterét is – a felfrissített Rapid a jövő hónapban érkezik.

A jelenlegi motorválasztékot négy benzines (75-től 122 lóerőig) és egyetlen dízel (1,6-os TDI 105 lóerővel) alkotja. Ezt a kínálatot bővíti majd az újabb 1,6 literes turbódízel, mely a már meglévőnél gyengébb, 90 lovas lesz, fogyasztása pedig akár 4 liter alá is szorítható. A motorok mindegyikéhez rendelhető a Green tec csomag: ebbe start-stop automatika, fékenergia-visszanyerő rendszer és alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok tartoznak.

A Rapid ezen kívül rendelhető xenon-fényszórókat is kap, a beltérben pedig szintén végeznek kisebb módosításokat. Minden kivitelhez háromküllős kormány jár, a kárpitokon is változtatnak, valamint a gyári rádiók kinézetét is átfaragják. A felfrissített szedán augusztus 5-től kerül a márkakereskedésekbe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.