Goodwoodra megy a Pikes Peak-i Peugeot

2013.07.08. 08:06

Egy hete még a coloradói Pikes Peak-en hajtotta Sebastien Loeb, ezen a héten pedig a Goodwood Festival of Speed rendezvényen lehet majd látni a Peugeot jelenleg legnépszerűbb versenyautóját, a 208 T16-ot.

A Peugeot sokat áldozott azért, hogy emlékezetesen térjen vissza a világ legismertebb hegyiversenyére, a Pikes Peak-i felfutásra. 1988-ban Ari Vatanen szerezte nekik az első sikert az azóta legendássá lett 405 T16-tal, s most, huszonöt évvel később egy másik rali-világbajnok, Sebastien Loeb segítette hozzá őket az újabb győzelemhez. A kilencszeres világbajnok egy 875 lóerős 208-ast kapott a versenyre, amely 3,2 literes, ikerturbós V6-osával 1,8 másodperc alatt gyorsul nulláról száz km/órára, és a kétszázhoz is csak 4,8 másodperc kell neki. A francia zseni ezzel másfél percet faragott a korábbi rekordon, 8:13,878-as új csúcsideje várhatóan hosszú évekig nem lesz veszélyben.

Goodwoodra csak az autó megy, Loeb helyét a Peugeot tesztpilótája, Gregory Guilvert veszi át. Ő volt a 208 T16 építése alatt az autó tesztelője, s részben neki köszönheti Loeb, hogy egy versenyképes autóba ülhetett Pikes Peak-en.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.