Villámgyors McLaren hobbiversenyzőknek

2013.07.11. 14:30

A 12C GT Sprint azokat a tehetősebb vásárlókat célozza meg, akik elsősorban nem státusz-szimbolumot, hanem sporteszközt látnak az autójukban, de nem akarnak egy GT3-as istállónál versenyezni.

Az elsődleges cél így nem is a teljesítménynövelés volt, inkább a köridők javítása és a megbízhatóság növelése. Éppen ezért a motor maradt 616 lóerős, de átalakították a kenési rendszerét, és a GT3 versenyautó hűtőjét építették be.

Az aktív futómű szerkezete megegyezik a gyári modellével, de 40 milliméterrel alacsonyabbra állították, és a lengéscsillapítók három beállítását is a pályán jellemző terheléshez igazították. Az autó így sokkal közvetlenebbül reagál, és stabilabb nagy sebességnél. Kívülről még az aerodinamikailag kedvezőbb kialakítású első lökhárító, a GT3-ról mintázott gépháztető, a nagyobb hűtőnyílás, és egy szélesebb hátsó szárny különbözteti meg a Sprintet.

Az autó a Goodwood Festival of Speed-en mutatkozik be, és a gyár húsz példány értékesítését tervezi, még az idei évben. Az ára átszámítva várhatóan 68 millió forint körül alakul majd.