Formulaautós élmény az újdonságtól

2013.07.14. 16:10

Időnk sem volt megbarátkozni a Vühl 05-tel, máris itt egy újabb mexikói sportautó, a Ron RXX. Egyelőre csak a képek árulkodnak az apróság képességeiről, de az első benyomások ígéretesek.

Futurisztikus stílussal és tandemüléssel jön a legújabb mexikói sportautó. A szögletes vonalakkal és lágy ívekkel, szénszálas elemekből kialakított forma alumínium vázat rejt, az alacsony súlyponthoz és pehely könnyű tömeghez pedig szédítő gyorsulást és formulaautós menetdinamikát ígérnek a készítők. Bár ezek alapján és a képek láttán leginkább pályás élményautónak tűnik, az RXX közúton is használható lesz majd. Sajnos a hajtás részleteivel okosan megváratják a felcsigázott érdeklődőket, ahogy az autó tömegéről és teljesítményéről is hallgatnak egyelőre.

A Ron Automobile egy nemrégiben indított vállalat, amely tervei szerint nagy teljesítményű, extrémkönnyű sportautókkal törne be a piacra. Ha maradnak az RXX által képviselt irány mellett, ügyfeleik a KTM X-Bow, az Ariel Atom, valamint a honfitárs Vühl 05 vevőköréből kerülnek majd ki. Kezdetnek rögtön háromféle változatról beszélnek első autójukkal kapcsolatban, így az RXX mellett hamarosan talán megismerjük az RXX-S és RXX-R modelleket is.

Az RXX érkezése mellett a Ron bejelentette, hogy készül egy Lotus Seven-ihlette autóval is. Arról egyelőre csak annyit tudni, hogy R7 lesz a neve és jelenleg tervezésben van.