Ezt gyorsuld le motorral!

2013.07.15. 18:13

A 16Vampir becenévre hallgató 1000 lóerős kettes Golf híre bejárta a világot. Most itt az utód, ami ha lehet, még betegebb.

A Boba motoring eddig sem visszafogott gépeiről volt híres: készítettek már VW Polót 714 lóerővel, vagy épp kettes Golfot több mint ezerrel. Az egyes Golf karosszériájába csomagolt vadállat sem szégyenkezhet. Az 1,8-as négyhengerest egy Garret GTX4202R turbó lélegezteti, a váltót pedig egy duplakuplungos egységre cserélték. Annak érdekében, hogy egyáltalán elinduljon az autó, és ne csak füstöljön, kapott egy 4motion rendszert, így 1,9 másodperc elég a százas tempóhoz, de kétszázig sem kell 5,2-nél több.  

Ugyan a Golf ezekkel az átalakításokkal sok szupersportkocsit legyorsul, mégsem szabad elfelejteni, hogy azok – némi kompromisszummal – utcán is használhatók, míg a Golf a versenypályán kívül legfeljebb csak tréleren közlekedhet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.