Turbós bálnával riogat a Mercedes

2013.07.16. 17:17

Még meg sem száradt a festék az új S osztályon, de máris készül az AMG változat. Az alig 17 másodperces videóból nem derül ki érdemi információ, de az szinte biztos, hogy az E osztályból már ismert biturbós V8-as kerül az autóba, legalább 550 lóerővel.

A külsőn – ahogy már megszokhattuk – csak finoman változtattak. Így csupán az első lökhárító nagyobb nyílásai, és a dupla kipufogóvégek árulkodnak arról, hogy a legsportosabb bálnáról van szó.

Arról, hogy érkezik-e V12-es változat, még nincsenek hírek, de nem kizárt, hiszen az elődmodellt is kínálták ilyen motorral. Az S63 AMG-nek olyan riválisokkal kell majd megküzdenie, mint az Audi S8, vagy a 7-es BMW régóta várt M performance kivitele. Ugyan a károsanyag-kibocsátási normák egyre jobban szorongatják a túlmotorizált limuzinokat, de többek közt a Közel-Keleten és Oroszországban mindig van kereslet ezekre az autókra.

Ma az AMG a Mercedes sportkocsikért felelős részlege, de nem volt ez mindig így: az affalterbachi cég kezdetben versenyautókat épített, majd ezután kezdett utcai autók átépítésébe. 1990-ben vette meg a Mercedes, azóta az összes modellhez kínálnak optikai kiegészítőket és teljesítménynövelő csomagokat.