Ha a Hummer már kevés

2013.07.19. 14:21

A Parker Brothers legfrissebb koncepcióautójának már a neve is meggyőző: The Boss Hunting Truck. Az aerodinamikát hírből sem ismerő szörnyeteg alapja a Hummer H1, és célja, hogy Afrikától Alaszkáig mindenhol helytálljon.

Az eredeti autó hajtáslánca már bizonyított a sivatagban, ezért megtartották. Ha mégis elakadnánk, segíthetnek a lökhárítókba épített csörlők, de a CB rádión is hívhatunk segítséget. Az autót kívülről színváltó anyaggal burkolták, ami elektromos áram hatására megváltoztatja a színét, így a sofőr igénye szerint más színnel álcázhatja magát a tundrán, mint a dzsungelben. A kívülre telepített hat kamera élőképet közvetít az öt belső monitornak, de ha ez nem lenne elég, akkor használhatja a táblagépről vezérelt drónt is. Ez egy távirányítású repülő, amire egy kamerát szereltek, ennek képét az autóból követhetjük.

A méteres külső átmérőjű kereken guruló batár ára felszereltségtől függően 44 és 112 millió forintnyi dollár között mozog. Az autó méretei alapján sejthető, hogy nem Európába szánják, de valószínű, hogy Amerikában, a Közel-Keleten, és Oroszországban megtalálja a piacát, hiszen ott adott a vásárlóerő, és egész másak a terepviszonyok.