Titokzatos McLarent fotóztak a Nürburgringen

2013.07.19. 12:03

Mezei – már amennyire egy McLaren lehet mezei – P1-nek tűnő járművet fotóztak tesztelés közben Németországban. A nemrég bemutatott 916 lóerős plug-in hibrid szuperautó, a P1 a legendás McLaren F1 utódja, mindössze 375 példányban készül és 300 millió forint körüli áron már a miénk is lehet. Igaz, már 250 darab előre elkelt belőle.

Azonban a lefotózott autó küszöbén az XP2R Prototype Vehicle felirat olvasható, valószínűleg a már most is elképesztően gyors P1 egy új változatának tesztelését látjuk. De az is lehet, hogy egy új pályaautó prototípusa van a képeken, ami majd a McLaren másik sportautójának, a 12C-nek a helyét veszi át.

Az utóbbi lehetőség nem tűnik valószínűnek, mivel a kasztnin semmi nem utal erre. Az ablakok üvegnek – nem pedig könnyű polikarbonátnak – néznek ki, és aerodinamikailag is a széria P1-eshez hasonlít. Az utastérben nyoma sincs bukócsőnek, vagy más biztonsági pályafelszerelésnek, habár a képek alapján nem lehet egyértelműen megmondani. Az sem kizárható, hogy a McLaren csak a pályára küldte a P1 egy korábbi prototípusát.

Képek forrása: autoblog.com