Ilyen Mazdát akarunk!

2013.07.20. 06:25

Rendkívül igényes Mazda 3 számítógépes rajz került fel az internetre, ami az autó lehetséges kupéváltozatát mutatja meg. A grafikusnak nem volt nehéz dolga, a jelenlegi 3-as az egyik, ha nem a legszebb kompakt a piacon. Éppen ezért az eredeti KODO formanyelvet vitte tovább, megtartva annak arányait, úgy, hogy a változtatások ellenére megmaradt a harmónia, és nem hat idegennek az ívelt tetővonal.

A forma zseniális, de kevés esély van rá, hogy valaha is gyártani fogják, pedig az autó olyanokkal versenyezhetne, mint a Peugeot RCZ vagy a Honda Civic Coupe. Azonban ahogy a 6-osból is csak szedán és kombi készül, úgy a 3 is feltehetően csak két karosszériaváltozattal lesz elérhető. A Mazda jelenleg különben is inkább a következő MX 5-re koncentrál, mint sportos modell. A tervek szerint alig 800 kilós roadstert az Alfa Romeóval közösen fejlesztik a japánok.

A látványtervet Teophilius Chin készítette. A Malajziában élő autóipari grafikus igényes, gyártótól független háromdimenziós rajzaival vált világhírűvé. Ugyanúgy rajzolt már pickup 4-es BMW-t vagy egyterű Audit, mint kabrió Lamborghini szabadidő autót, amelyek mind csak a virtuális térben léteznek.