Ötszáz új traffipaxot vetnének be tavasztól

2013.07.20. 12:55

A Népszabadság információi szerint az eredeti, 2015. márciusi céldátum helyett már jövő tavasszal munkába áll több mint félezer modern sebességmérő - ez 165 mobil eszközt és legalább 300, legfeljebb 365 fix telepítésű, komplex közlekedési ellenőrzési pontot jelent. A lap forrásai szerint Pintér Sándor belügyminiszter döntése volt, hogy az eredeti határidőnél korábban el kell kezdeni a berendezések telepítését.

Uniós források felhasználásával a kormány 12,5 milliárd forintot költ a többfunkciós sebességmérők beszerzésére - írta a lap. Az újfajta traffipaxok nem csak sebességet mérnek. Nagy felbontású kameráik több más szabálysértést is képesek dokumentálni, mint például a szabálytalan sávváltást, a leállósáv jogszerűtlen használatát, a tiloson való áthajtást, a biztonsági öv használatának elmulasztását.

Az ORFK az MTI-vel azt közölte, hogy a projekt 2015. március 31-én zárul.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.