Két új csodaszép Aston a Zagatotól

2013.07.21. 17:31

A Zagato és az Aston Martin kapcsolata már több mint félévszázados, így természetes, hogy a brit gyártó alapításának százéves évfordulójára az olasz dizájnerek is készülnek valami újdonsággal.

Az olaszok egy DB9 Volante-hez és egy DBS kupéhoz nyúltak hozzá. Előbbit, a DB9 Spyder Zagato Centennial névre keresztelt autót az amerikai gyűjtő, Peter Read vette meg, aki a márka régi rajongója, míg a DBS Japánba kerül.

A tervezéshez az inspirációt a 2002-es DB7 Zagato jelentette, amely a maga idején annyira sikeres volt, hogy mind a 99 példány elkelt még az előtt, hogy az autót a Párizsi Autószalonon bemutatták volna. Az olasz tervezők legújabb munkájuknál is hozták a tőlük megszokott stílust, az Aston Martin pedig adta a sportosan elegáns kiállást. Mind a kabriót, mind a kupét lekerekítet lágy ívek uralják, farukat pedig leszűkítették. Az astonos hűtőrács megmaradt, a kupé pedig megkapta a Zagatóra oly jellemző dupa buboréktetőt.

Az egyedi kivitelek módosításai csak a megjelenést érintik, így mindkét ünnepi modellt egy hagyományos hatliteres V12-es hajtja, 510 lóerővel. Az autóknak már megvannak a gazdái, de ettől még nem kizárt, hogy valamelyik idei autószalonon látható lesz együtt a két ünnepi Aston Martin Zagato.