2013.07.21. 14:39

Dél-Európában autóztatták meg a ráncfelvarrt Dustert. A Dacia három év után frissülő SUV-ja úgy fest, megjelenésében kevésbé lóg majd ki márkatársai közül, de ez legkésőbb szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon kiderül majd.

Néhány új változaton túl a 2010-ben piacra került Duster nem sok változáson esett át három éve alatt. A náluk három millió forint alatt induló autó a szegény ember SUV-jaként került be a köztudatba, ami a márkának semmiképp sem kellemetlen jelző, tekintve, hogy ára miatt a kelet-európai piacokon különösen népszerű.

A frissített modellt közúton fotózták le, valahol Európa egy déli országában. Az első lökhárító és az ötödik ajtó volt takarva rajta, ami egy erős jelzés arra, hogy mi újul meg a modellen. Az új fényszórók és a hűtőrács egyelőre titok, de a sárvédők formája már sejteti, hogy a Lodgy-hoz és a Dokkerhez hozza közelebb a facelift. Oldalt érintetlen maradt, belül pedig tán az egyetlen szóra érdemes változás az lesz majd, hogy a Logantól megkapja a krómozott műszerfalat. A ráncfelvarrással sebességtartó automatika és navigációs rendszer kerül az extrák közé, míg a motorkínálatban annyi változás lehet, hogy az 1,5 literes dCi talán eco2-es környezetbarát csomaggal is elérhető lesz.

Frankfurtban minden kiderül a friss Dusterről, ami várhatóan rögtön a szalon után érkezik a kereskedőkhöz. Sok ideje nem lesz a piacon, hiszen a Dacia állítólag már dolgozik a második generáción. Az 2015-re várható.