Itt a sportosabb, erősebb négyes BMW

2013.07.22. 09:45

A 4-es BMW a Frankfurti Autószalon egyik leginkább várt autója. A júniusban megismert hármas alapú kupé M-es kiadása csak jövőre jön, de a szeptemberi szalonon már ott lesz az M Performance csomag.

Első pillantásra alig venni észre, de a négyes több elemét átszabták. A csomag optikai vonalát nagyrészt elviszik a fekete küszöbök és visszapillantó tükrök, valamint a húsz colos felnik, amiken áll, pedig a szélesebb nyílásokkal kialakított első lökhárító és az agresszívebb hátsó diffúzor az érdekesek rajta. Az utastérben ugyanezen szellemiség mentén munkálkodtak, és tették visszafogottan sportossá a csomagot. A négyes megkapta a Performance-tól jól ismert LED-es alcantara sportkormányt, emellett rozsdamentes acél pedálok és lábtartó, valamint sportülések kerültek bele.

Az M Performance csomagok esetén az optikai tuning az elsődleges. Az erőátviteli- illetve a kipufogórendszerek itt még a többnyire a szériával közösek maradnak, és a Performance legfeljebb átprogramozott motorvezérlést és kicsit újragondolt kipufogót takarhat. A négyes estében egyelőre nem ismert a módosítás technikai háttere, csupán a közölt adatokból tudni, hogy a csomag hozza a szokott öt-tíz százalékos teljesítménynövelést. A 435i háromliteres turbósa például 35 plusz lóerőt kap, s így 336 lóerős lesz, a 428i-t 269 lóerőig húzták fel, míg a kínálat leggyengébbje, a 420D 184-ről 195 lóerős lett.