Újabb kombival jön a Volkswagen

2013.07.22. 18:19

Hivatalosan ugyan csak a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatja be a Seat a Leon kombiváltozatát, de - ahogy az megszokott - néhány kép kiszivárgott az újdonságról. A Leon ST eddig ismeretlen formáját a cseh autoforum.cz jóvoltából láthatjuk.

A Golf-Octavia-Leon trióból a Seatra kellett a legtöbbet várni. Meg is értenénk ezt a későbbi bemutatást, ha a másik két testvértől merőben eltérő, merész formatervezésű autót látnánk a képeken, de sajnos hiányzik a latinos temperamentum. Persze tudjuk, hogy egy kombinál mindenki inkább a nagy csomagtartót tartja szem előtt. A Leon ST 589 szabványos VDA kockát nyel el, ami a Golfnál 16-tal, az Octavianál 21-gyel kevesebb. Vajon szándékosan játszik autóskártyát a VW-csoport a katsalógusadatokkal?

Műszaki téren nem valószínű újítás a három- és ötajtós változatokhoz, és az MQB egyéb származékaihoz képest sem. A benzinesek sorát az 1.2 TSI nyitja 86 lóerővel, és az 1.8-as turbómotor zárja 180-nal. A legkelendőbb várhatóan az 1.6 TDI lesz.

A Leon ST az Exeo kombit váltja házon belül. Az átcímkézett A4-es Audit nagyrészt cégek vásárolták, egy jó flottaajánlattal átvehetik helyüket az ST-k.