Jön a Bentley SUV-ja

2013.07.23. 17:55

A Bentley hivatalosan megerősítette, így már biztos: 2016-ra jön a brit márka első SUV-ja. Otthon gyártanák majd és a keleti piacokat célozhatják meg vele.

Az EXP 9 F Genfben
Az EXP 9 F Genfben

A tavalyi Genfi Autószalonon EXP 9 F néven bemutatott szabadidőautót rosszul fogadta a közvélemény. A luxuskategóriás SUV a Bentley egy bátor próbálkozása volt, de a számukra új szegmensbe való betöréshez nem sikerült megágyazni a tanulmánnyal. A kezdeti sikertelenség után nem mondtak le a SUV ötletéről, azonban a koncepció terveit úgy tudni, elhagyták. A három éven belül érkező autóval kapcsolatban most mindössze annyi biztos, hogy az Audi Q7-tel és Porsche Cayenne-nel közös padlólemezen osztozik majd. A szegmens tán legnagyobb teljesítményű és legdrágább SUV-jának ára ötven millió forint körül várható, elsődleges piaca Kína és Oroszország lehet.

Az EXP 9 F Genfben
Az EXP 9 F Genfben

Korábban még pozsonyi gyártásról lehetett hallani a Bentley szabadidőautója kapcsán, azonban a britek 800 millió fontot (287 milliárd forint) készülnek elkölteni crewe-i főhadiszállásuk bővítésére, így ott lesz kellő kapacitás az új modellekre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.