Ezt kell legyőznie Michelisz Norbinak

2013.07.25. 13:15

A Citroën eddig csak egy sokat sejtető videót hozott nyilvánosságra WTCC autójáról, de most megérkeztek a hivatalos adatok és képek is. A C-Elysée formájú versenygépet a 2014-es szezonban a kilencszeres ralivilágbajnok, Sebastian Loeb fogja vezetni.

A francia gyártó eddig még nem indult a túraautó-világbajnokságban, de úgy tűnik, elég pénzt tesznek bele, hogy sikeresek legyenek. Loeb kivételes tehetségével és a Citroën versenyautó építő tapasztalatával szinte biztosra vehetjük, hogy egy-két éven belül az élmezőnyben lesznek. Fréderic Banzet, a Citroën igazgatója szerint marketing célokból választották a C-Elysée-t, mert a fejlődő piacokra szánt típus népszerűsítésének az egyik legjobb módja a versenyzés. A jelenleg még csak számítógépes rajzon látható autó a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be élőben.

A 2014-ben hatályba lépő szabálymódosítások miatt az autó már szélesebb nyomtávval fut, valamint nagyobb az első splitter, és a hátsó szárny is, mint az idei autókon. Ezek a változtatások azt szolgálják, hogy gyorsabbak és látványosabbak legyenek a futamok. További változtatás lesz még az idei évhez képest, hogy engedélyezik az erősebb motorok használatát, így a Citroën teljesítménye is 380 lóerő körül alakul majd.