Kémfotók egy szakajtó új BMW-ről

2013.07.25. 06:46 Módosítva: 2013.07.25. 06:46

Franciaországban fotózta le olvasónk, Miklós ezt a BMW-csoportot, amelyben több, nemsokára érkező új modellt is tesztelnek.

Ismerve a BMW taktikáját, az álcázott prototípusok szériaváltozataival nagy valószínűséggel találkozhatunk majd a következő hónapok autókiállításain, például az őszi Frankfurti Autószalonon. Bár az örvénymintás fólia megnehezíti a beazonosítást, feltehetően egy M3-assal és két 2-es BMW-vel futott össze Miklós: ezek bemutatójára szinte biztosan számíthatunk a közeljövőben.

Az M3-as - amelyből a BMW új számozási logikája alapján már csak négyajtós lesz, hiszen a kétajtóst M4-esnek hívják majd - kiszivárgott információk alapján egy 415 lóerős, turbós hathengerest kap. A kémfotón kivehető egyetlen részlet a csomagtartó peremét díszítő apró légterelő, amely hasonló stílust sejtet, mint az aktuális M5-ösé.

A szintén fóliába bújtatott kétajtósok leginkább 2-es BMW-nek tűnnek, amelyről már láttunk álcázás nélküli fotókat, a kabrióról viszont nem. Az 1-es BMW kupé, illetve vászontetős változata valószínűleg csak a jövő év elején érkezik meg a szalonokba.

A BMW új típusmegnevezései alapján úgy tűnhet, hogy egyre szaporodnak a modellek, pedig az előző 1-esből is volt kupé és kabrió is. Az viszont kezd kirajzolódni, hogy az új jövevényeket az Audikhoz hasonlóan egyre nehezebb megkülönböztetni egymástól.