Német motor angol autóban

2013.07.25. 18:34

Aláírta a közös fejlesztésről szóló megállapodást az Aston Martin és az AMG. A jövőben az angol gyártó részvényeiért cserébe a németek besegítenek a V8-as motorok, hajtásláncok és az elektronikus rendszerek fejlesztésében és gyártásában.

Az együttműködés a briteknek hasznos, hiszen így modern, nagy teljesítményű, könnyű, és kompakt motorokhoz jutnak. Az elkövetkező öt évben a Ford motorjait fokozatosan leváltják az AMG-fejlesztések. Bíztató jel, hogy a jelenlegi többségi tulajdonos Investindustrial már több mint 240 milliót dollárt fektetett a márkába, és további 800 milliót szándékozik belepumpálni a közeljövőben.

Az együttműködésből a részvényeken túl az AMG további hasznot is húz, hiszen a Pagani mellett egy újabb neves gyártóval kerül kapcsolatba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.