2013.07.26. 15:02

Hosszú évek után az ötlettelenül WRX névre keresztelt tanulmány az első Subaru, amit a puszta látványa alapján megkívántunk. A Frankfurti Autószalonon folytatódik a turnéja, és ez érdekes találgatásokra ad okot.

A japánok mindig is híresek voltak a titkolózásról, így aztán sosem lehet tudni, hogy az aktuális tanulmányautójuk csak egy ujjgyakorlat, vagy hamarosan szériamodell lesz belőle. A New York-i Autószalonon belengetett Subaru WRX Concept körül is március óta szövődnek a pletykák, de nem lehet elmenni amellett, hogy az egész sajtó követelte a megvalósítását. Az, hogy a tanulmányautót Frankfurtba is elhozzák, egy halvány jelként értékelhető, ami komolyabb szándékra utal.

Némileg bezavar a derűs képbe, hogy áprilisban egy Imprezának látszó álcázott prototípust szpottoltak, amely viszont egy cseppet sem hasonlít a lapos tanulmányautóra. Ha tényleg ebből lesz a következő Impreza, egyetlen magyarázat kínálkozik: hogy a Subaru elválasztaná a WRX-et az Impreza modellcsaládtól, és önálló modellként sportkocsit faragna belőle.

Nem csak a WRX-et, de egy másik tanulmányt, a Viziv-et is elhozzák a frankfurti Subaru-standra. Ez a crossover-féleség a hivatalos közlemény szerint a Subaru jövőbeli formatervezési irányát mutatja, ami jó hír a közelmúltban kinézetük miatt sokat kritizált Subaru-modellek után.

Bár Európát a kis japán gyártó nyilvánvalóan nem tekinti kiemelkedően fontos piacnak, a frankfurti megjelenés visszhangja akár el is döntheti a tanulmányautók sorsát.