Hibridgyűlölő garázdálkodik szabadlábon

2013.07.26. 11:04

Berlinben egy időben divat volt, hogy a feltűnősködő városi terepjárók gumijait leeresztették, kiszúrták. Most meglepő módon az autós spektrum másik végére szállt rá valaki.

Arlingtonban, az USA Virginia államában egy éjszaka alatt tizennégy Toyota Prius és egy Smart gumiját szúrták ki. A tettes vagy tettesek semmit nem vittek el az autókból, kizárólag az abroncsokra mentek. A tévériport szerint az egyetlen magyarázat a bűntettre a gyűlölet lehet, de ugyan ki utálná a priusosokat?

Toyota Priust jellemzően azok vesznek, akik környezettudatosan szeretnének autózni, vagy legalábbis annak szeretnének látszani. Amerikában annyira elterjedt a típus, hogy rétegautónak semmiképpen nem nevezhetjük, éppen ezért nehéz megmagyarázni a gyűlölködést ellenük.

A rendőrség is tanácstalan, egyelőre egyetlen ujjlenyomatot találtak az autókon, ami kevés volt a tettes azonosításához. A környékbeli hibrid tulajdonosoknak azt javasolják, amit a józan ész is sugall: lehetőleg garázsban parkoljanak, és járjanak nyitott szemmel.