Magyar rajzok hódítanak külföldön

2013.07.26. 13:56

Magyar designer munkái jelennek meg napról napra a külföldi autós oldalakon. Ha megnézzük a képeket, látszik, hogy ez nem véletlen. Megszámlálhatatlan virtuáltuning kering az interneten, de ami X-Tomi munkáit megkülönbözteti tőlük, az az, hogy nagy részüket a gyár által már elképzelt modellekből készíti, teljesen megvalósíthatónak tűnő formában.

Itt van például a Seat Leon kupéváltozata, ami Tomi szerint a Volkswagen Scirocco ellenfele lehetne, szerintünk – ha eltekintünk elektromos mivoltától – akár a Honda CRZ-é is.

Az alábbi képről pedig a Subaru vehetne példát, amelynek a formatervezés hagyományosan nem az erőssége. A 2013-as WRX Concept ugyan jól sikerült, de a koncepcióautós túlzásoktól nem volt mentes, ezért Tomi megrajzolta az utcai változatot. Úgy tűnik, a Subarunál ezt nem látták, mert a Nürburgringen fényképezett WRX prototípus nem sok hasonlóságot mutat a tervekkel. Sem az eredetivel, sem Tomiéval.

Jól néz ki az Astron Martin Rapid S-ből készített kombi is, ami többek között a Jaguar nemsokára bemutatkozó kombijának ellenfele is lehetne.

A nemrég általunk is tesztelt, és nagy sikert aratott Mazda 3 kombija szintén megtalálható a munkái között.

Tomi munkáit itt, vagy itt lehet megtekinteni. Érdemes kattintani, mert további érdekes autók mellett például a munkafázisokat is megnézhetjük.