Egy olcsó Lamborghini áráért jön a BMW i8

2013.07.27. 17:59

Frankfurtban mutatják be, és még az év vége előtt kapható lesz a BMW új hibrid sportautója, az i8. Az i-sorozat nagyobbik tagjának már ára is van: a briteknél 150 ezer fontról, azaz egy Ferrari California vagy egy Lamborghini Gallardo áráról indul.

Az i8 koncepcióautója
Az i8 koncepcióautója

Néhány nappal az után, hogy minden kiderült az i3-ról, egy brit autóslap írta meg az i8 lehetséges árát. A tavaly év végén még Genfre várt hibrid körül az utolsó hónapokban nagy volt a csend, ezért meglepő, hogy kistestvérével együtt ott lesz a szeptemberi Frankfurti Autószalonon.

Kémfotó egy tavalyi tesztről
Kémfotó egy tavalyi tesztről

Tekintve, hogy műszaki paraméteri ismertek, a végleges formán kívül nem sok titkolni való maradt az autóról, amely a sok alumínium és szénszállal megerősített műanyag használatának köszönhetően 195 kilogrammal lesz könnyebb az M3-asnál. A lapos hibridbe egy 1,5 literes háromhengeres benzinmotort kerül, amely önmagában is 220 lóerő és 300 Nm leadására képes, az első kerekeket hajtó villanymotorral együtt viszont már 349 lóerő a hibrid csúcsteljesítménye. Ezzel a megoldással az i8 öt másodpercen belül elérheti a 100 km/órát.