Vagány SLS AMG a milliárdos playboynak

2013.07.27. 15:14

Egy visszafogott optikai csomaggal próbálja meg kihasználni Vasember óriási népszerűségét (az áprilisban bemutatott Vasember 3 1,2 milliárd dolláros bevételt hozott) a kaliforniai R's Tuning.

Tony Starkot, azaz Vasembert az utóbbi évek filmes feldolgozásaiban mint a középmotoros sportautók rajongóját ábrázolták. A Marvel Comics képregények fiktív karaktere R8-assal és NSX-szel tűnt fel a blockbasterekben, amiért az Audi és az Acura marketingosztálya nyilván sokat áldozott, pedig ez a króm vörös SLS AMG testhez állóbb lett volna számára azoknál.

Úgy fest, az Irvine-i székhelyű R's nem tett mást, csak lekoppintotta a Vasember páncéljának színét és stílusát a Mercedesszel. A tunerek jól időzítettek, és a képregényhős népszerűségét meglovagolva nem kizárt, hogy a csomag pusztán ennyivel sikeres lesz.

A lényeges változások az SLS AMG-n egyelőre csak kozmetikaiak, és a csomagban nincs teljesítménynövelés. Eszerint az autót az – az amúgy nem szerény – 571 lóerős, 6,2 literes V8-as hajtja, mint eddig. Hogy az R's erősít-e később rajta vagy sem nem tudni, ahogyan a vasemberes kiadás ára sem nyilvános még.