S osztály diktátoroknak

2013.07.29. 17:57

Egy visszafogottan álcázott S osztályt sikerült lefényképezni Németországban. Bár az autóról konkrét információ nem derült ki, de az tisztán látszik, hogy hosszabb, mint a nemrég bemutatott alapkivitel.

A képeken látható nagyobb hátsó ajtó, valamint a módosított c-oszlop utal arra, hogy egy nyújtott tengelytávú változatról van szó.  A Mercedes ezzel a modellel alighanem a Maybachot szeretné kiváltani, amelynek a gyártását a gyenge eladásokra hivatkozva állították le 2011-ben. Egyszerűen nem éri meg külön márkát fenntartani ebbe a szegmensbe, ezért inkább a meglévő, W222-es kódú S osztályból készítenek hosszabb változatot, néhány, a luxust fokozó extrával.   Arról, hogy pontosan mekkora lesz a limuzin, még nincs hír, de némi támpontot adhat, hogy a Maybach rövidebbik változata 5,7 a hosszabbik 6,2 méter hosszú volt.

A Mercedesnek nem ez az első nyújtott tengelytávú, sofőrös limuzinja. Az 1963-ban bemutatott 600-as mérhetetlen luxusával, és jövőbemutató technikájával vált népszerűvé a leggazdagabbak körében. Felsorolni is nehéz, hogy hány művész, zenész, vagy politikai vezető választotta autójául. Elvis Presley, John Lennon, Nicolae Ceausescu, vagy Pol Pot is ilyennel utazott.