Kémfotókon az új Suzuki népautó

2013.07.30. 16:34

A Suzukira ugyan nehéz idők járnak manapság, de még messze nem adták fel a küzdelmet. Az új SX4 csak a kezdet volt: a következő egy-két évben a teljes modellpaletta megújítására készülnek, ha igazak a hírek. Az egyik első dobásuk a kémfotókon látható, bár alig felismerhetőre maszkírozott kisautó lesz, amely várhatóan egyszerre váltja a Splash és az Alto típusokat.

Annyi azért egyértelműen látható, hogy az autó fazonra egy kicsit magasabb és keskenyebb Swiftre emlékeztet, bár a részletek nyilván eltérőek lesznek – a Suzukit azonban eddig sem fantáziadús formatervei miatt keresték. Az Altónál magasabb, és nyilván tágasabb, de a Splash-nél egyértelműen autószerűbb modellről egyelőre azt sem tudni pontosan, hogy hogy hívják majd. Azt csak remélhetjük, hogy miután az SX4-nek már tisztességes csomagteret készítettek, a legkisebb modellbe sem csak egy retikül fér majd az ötödik ajtó mögé.

Az Altót eddig mindenhová Indiából szállította a Suzuki, de van rá esély, hogy az utód Európába szánt példányait Esztergomban szerelik majd össze, a Splash helyén. Úgy tudjuk, a Suzuki egyelőre a megszokott, egyszerű három- és négyhengeres motorjait fejleszti tovább, és ezek kerülnek az Alto-utódba is, de jelentősen visszafogott fogyasztással: állítólag lesz olyan változat, amelynek csupán 88 g/km lesz a szén-dioxid-kibocsátása.

A bemutató időpontját egyelőre nem ismerjük – bár az autó készültségi foka alapján azt mondanánk, egy éven belül biztosan leleplezik a szériaváltozatot – de úgy hallani, a Suzuki a következő két év során további újdonságok bemutatására készül.