Leleplezés előtt egy vadiúj Audi

2013.07.30. 12:12

A gyáriak szerint itt az ideje, hogy bemutassanak egy új Audit, ám egyelőre csak az autó egyik sarkát villantották fel. Anagy leleplezésre még bő három hetet várnunk kell.

A titokzatoskodás mostanában már rutinkellék az autógyárak marketingjében. Van, aki álcázott autókat mutogat a premier előtt, amúgy kémfotó-stílusban, mások árnyékból elővillantott fényvonalakkal próbálják felcsigázni a közönség érdeklődését. Az Audi most a harmadik elterjedt módszert választotta: a letakart autót mutogatja, sőt, fel is villantották az újdonság egyik sarkát. Ám a meglepetés messze nem akkora, mint a felhajtás alapján gondolnánk.

Az ugyanis a vászon alatt is egyértelműen látszik, hogy egy hatalmas szedánról van szó. Ekkora modell pedig csak egy van a kínálatban, az A8-as, és kevéssé valószínű, hogy az Audi épp most mutatna be egy ennél is hatalmasabb járművet. Az A8-asból viszont nemigen számíthatunk az utolsó csavarig új változatra, hisz az aktuális modell még csak az év végén lenne öt éves – valószínűbb, hogy az Audi egy alaposan felújított változattal rukkol elő. Ebben viszont nincs semmi meglepő, hisz a Mercedes épp most mutatta be az S osztály legújabb generációját, és az Audinál joggal tarthatnak tőle, hogy ezzel a stuttgarti konkurencia letarolja a piacot, ha nem mutatnak valami újat.

Hogy pontosan mennyit változtatnak az A8-ason, azt egyelőre csak találgatni lehet, de az az érzésünk, egy alaposabb frissítésnek lehetünk tanúi, legalábbis Audis mércével. Új orrkiképzésre és friss fedélzeti elektronikára biztosan számíthatunk, de az sem kizárt, hogy a motorválasztékon is igazítanak majd.

Hogy egész pontosan milyen lesz az Audi csúcsmodelljének átdolgozott változata, azt a gyáriak ígérete szerint augusztus 21-én teszik közzé, az élő premiert pedig Frankfurtban tartják, szeptember elején.