Szemüveggel a dugók ellen?

2013.08.01. 06:29

A Mercedes Palo Altói fejlesztőközpontja érdekes lehetőségeket lát a Google Glassben. A szemüvegbe költöztetett okos-telefon nem kiváltaná, hanem új funkciókkal bővítené az autó meglévő navigációs rendszerét.

A fejlesztőközpont elképzelése szerint a szemüveg együttműködne az autó navigációjával, így a szemüvegbe beállított úticél beszállás után a belső képernyőn jelenne meg, majd kiszállva ismét a szemüvegen kijelzőjén futna. A mérnökök szerint ezzel tökéletes lenne a navigálás közbeni ajtótól ajtóig élmény, valamint a szemüveg internetkapcsolatát kihasználva további, az úttal kapcsolatos információkat jeleníthetne meg. Olyan hétköznapi problémákat oldana meg ezzel, mint a parkolóhely-keresés, vagy a dugók elkerülése.

Nem a Mercedes az egyetlen gyártó, aki be szeretné vonni a hordozható eszközöket az autózásba. A BMW is hasonló elképzelésen dolgozik, de ők inkább a mobiltelefon navigációs funkcióját próbálják felhasználni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.