A Ferrari Le Mans-ba megy?

2013.08.02. 06:04

A Ferrari évtizedeken át fejlesztett gyári autókat a Le Mans-i 24 órás verseny kedvéért, de később lemondtak a hosszú távú versenyzésről, hogy a Formula 1-re koncentrálhasson a cég. Így 1973 óta csak privát Ferrarikat indítottak a patinás futamon, amelyek legfeljebb egy-egy kategóriagyőzelemre voltak jók, az abszolút elsőségnek a közelébe sem jutottak. A német Auto Motor und Sport híre szerint hamarosan változhat a helyzet.

Állítólag a Porsche után egy évvel, 2015-ben a Ferrari is elkészíti saját Le Mans prototípusát. A döntés egyik oka, hogy a versenyautóban használható hibrid technológiákat itt is felhasználhatják. Ezzel egyrészt előnyhöz jutnának az F1-ben, hisz két autóban is tesztelhetnék és tökéletesíthetnék benzin-elektromos hajtásláncukat, másrészt a Le Mans-ban bevált műszaki újítások egy részét már bátran alkalmazhatnák a szériagyártású Ferrarikban is, hisz az egynapos futamon jellemző extrém terhelés nagyszerű megbízhatósági teszt is egyben.

Emellett vonzó lehetőség, hogy a Porschével közvetlenül versenyezhetne a Ferrari az abszolút győzelemért, amire rég nem volt már példa a hosszú távú versenyek történetében.