Kiszivárgott képeken a vadított Honda

2013.08.03. 18:39

Lassan modellciklusa végéhez ér a Honda kisautója, a Jazz, melyet Észak-Amerikában és Japánban Fit néven forgalmaznak. A japán gyártó persze nem ül karba tett kézzel: már el is készítették az utódot, melyről idő előtt kiszivárogtak az első képek.

A hírek szerint hibrid és dízel is készül majd a kisautóból, melyet most a Hondákra specializálódott tuningcég, a Mugen vett kezelésbe. A vadított Jazzről készült katalógus képei véletlenül, már jóval a megjelenés előtt napvilágot láttak, és bejárták az internetet. Ráadásul egyszerre két kivitelről, az S-ről és az RS-ről is kaptunk némi információt.

Mindkét változat agresszívebb külsőt, átdolgozott első lökhárítót, splittert, hátsó diffúzort és 17 collos felniket kapott, valamint egy kis hátsó szárny is került az autókra. A két modell közül a narancssárga RS tűnik sportosabbnak – bár a műszaki adatokat még nem hozták nyilvánosságra, valószínűleg erősebb is lesz az S-nél. A külső változások és a teljesítmény-növelés mellett mindkét kivitelhez átdolgozott belső, és sportfutómű is jár majd.

A Honda várhatóan szeptemberben mutatja be az új Jazzt, míg a Mugen-féle S és RS kicsivel később érkezik – de minden bizonnyal még ebben az évben sor kerül a hivatalos leleplezésre.