Még el sem készült, de már másolják

2013.08.03. 16:22

A Volkswagen tavaly ősszel, Sao Paulóban villantotta meg először a Taigun tanulmányt, idén májusban pedig biztossá vált, hogy eljut a sorozatgyártásig az apró SUV. Európában az Up! és a Polo közti rést töltheti majd ki, riválisa lehet az Opel Mokkának és a Nissan Juke-nak is.

Bár a Taigun végleges, sorozatgyártású változatának bemutatására még várni kell, a kínaiaknak már a tanulmány is annyira megtetszett, hogy úgy döntöttek, gyorsan le is másolják. A Jiangsu Lake Motors egyszerűen csak SUV névre keresztelte új modelljét, mely igen nagyfokú hasonlóságot mutat a Volkswagen koncepcióautójával.

Az autó sziluettje, a hűtőmaszk és az első-hátsó fényszórók is egyértelműen éreztetik a rokonságot, szembetűnő különbséget – a keskenyebb kerekeket leszámítva - csak a hátsó ajtókon találhatunk: a Taigun kilincseit elrejtették a németek, a kínaiak azonban már nem foglalkoztak ezzel.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhet a Volkswagen hobbiterepjárója, de a pletykák szerint legalább 2016-ig várni kell majd rá. Ez akár azt is jelentheti, hogy a kínai másolat hamarabb megérkezik, mint az eredeti Taigun.