Az Audi nem követi a BMW-t

2013.08.04. 16:19

Az Audi nem követi nagy riválisait, és belátható időn belül nem jelenik meg a piacon tisztán elektromos hajtású autóval.

Az elkövetkező néhány évben még nem lesz piaca egy tisztán elektromos hajtású autónak – mondta Luca de Meo, az Audi marketing igazgatója, ezzel egyben tisztázva a márka szándékait. A Volkswagen leányvállalatánál nem látnak fantáziát a belsőégésű motort nélkülöző, rövid hatótávolságú autókban, ezért középtávon minden ez irányú erőfeszítést a hálózatról is tölthető plug-in hibridek fejlesztésére összpontosítanak. Szilárd véleményük szerint csak a hibrid technológia képes az elektromos mobilitásnak teljes értékű vezetési élményt nyújtani.

A kérdés azután kapott nagyobb hangsúlyt, hogy a BMW a napokban bemutatta tisztán elektromos hajtású – és már az idén novemberben a szalonokba kerülő – i3 modelljét. A Németországban 35 ezer eurós alapáron induló autó hatótávolsága egy feltöltéssel 130-160 kilométer körül lesz. Első évében már tízezer fölött fogyhat belőle, amivel BMW-nek állítólag sikerül elkerülnie, hogy ne jelentsen ráfizetést a modell. Az Audi döntése ettől függetlenül érthető, és a piaci logika is a plug-in hibridek mellett szól a tisztán elektromosokkal szemben.