Egy merész BMW a Nissan GT-R ellen

2013.08.04. 15:08

Az új i-sorozat merész, kissé futurisztikus formanyelvét gondolta újra egy nagy adag M-es agresszivitással ez a tanulmány, amely a BMW M3i nevet kapta.

Alexander Imnadze neve nem ismeretlen számunkra. Az orosz formatervező-diák idén egy 6C fantázianevű Alfa Romeo és egy érdekes Lamborghini mesteri rajzaival tűnt ki a szabadúszó dizájnerek közül. Legújabb munkájában Alexander a BMW i-sorozata körüli felhajtást használja ki, és egy különös koncepciót vázolt fel arról, ahogyan egy M-es BMW festene, ha a sorozat tagja volna.

A BMW i3-ast már láttuk, a sorozat nagyobbik tagját, az i8-ast pedig a Frankfurti Autószalonon mutatják majd be. Az elektromos aprósággal és a hibrid sportautóval a BMW egy számára eddig alig ismert piacon próbálkozik majd, s ha már úgy is újít, teszi ezt egy jól elkülöníthető formanyelvvel. Az autók jellemzővonásai ezért nagyon egyediek, így amikor a tervező az új generációs Z4 M kupéból és más BMW-ből merített, nem volt nehéz belevinnie az i-sorozat erős stílusát.

Imnadze úgy képzeli, hogy autója egyszerre volna könnyű és erős, s ezzel a roadster teljesítményben, megjelenésben és stílusban is felvenné a versenyt a Nissan GT-T-rel, vagy akár az Aston Martin One-77-tel.