Takarékosabb dízelek az Auditól

2013.08.04. 06:41

Takarékosabb és erősebb dízelmotort mutatott be az Audi, melyet az európai piacon forgalmazott A3-asokba szánnak. Észak-Amerika azonban nem kap belőle.

Az új, kétliteres dízel teljesítménye 184 lóerő, csúcsnyomatéka 380 newtonméter. A kézi váltós, elsőkerékhajtású A3-as ezzel a motorral 7,3 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/h-s sprintet, végsebessége 233 km/h. A gyáriak szerint a fogyasztás akár 4 literre is leszorítható. Az európai kereskedésekben hat héten belül elérhető lesz az erősebb és takarékosabb motor, melyet a szedán és a sportback kivitelhez egyaránt választhatunk majd.

Az S-line és a Sport modellek quattro összkerékhajtással és duplakuplungos, hatsebességes S-tronic automataváltóval is rendelhetőek lesznek, emellett pedig energiatakarékosabb ledes fényszórókat is kérhetünk az A3-ashoz – természetesen felárért.

Az észak-amerikai piacra a hírek szerint egyelőre nem jut el a takarékosabb dízel, oda a szintén kétliteres, 150 lóerős TDI motorokkal szállítják majd az A3-asokat – legalábbis kezdetben.