Új sportautó Kaliforniából

2013.08.04. 13:14

Új sportautón dolgozik a Lucra Cars. A 2.2 kódnév alatt bemutatott újdonsággal továbbra is az amerikai és európai spotautó-építési kultúrát ötvözik az építők.

A kaliforniai székhelyű Lucra Cars jellemzően a Jaguar és a Corvette klasszikusaitól lesi el a formai stíluselemeket, melyeket saját tervezésű kasznijain használ fel. Autóiba rendszerint modern és erős amerikai technikát bújtat, tavaly nyári modelljük, az LC470-es például a Camaro V8-asát kapta.

Ízlésvilágával a kétszemélyes 2.2 nem lóg ki a műhely eddigi munkái közül: orra épp úgy hosszú, mint az LC470-é, de az első tengely mögött kivezetett kipufogók és a kissé Fisker Karmás ábrázat se állnak távol a Lucra szellemiségétől. A némileg olaszos könnyű kaszni alá most is egy V8-as kerül, méghozzá az AMG első saját fejlesztésű 6,2 literese. A lapos orrba emellett egy 6,2 literes, valamint hétliteres V8-as is rendelhető, és a választott motor mellé igény szerint Welstec kompresszort raknak a kaliforniai építők.

A 2.2 eddig ismert részletei meggyőzőek. Az auótó valószínű csak megrendelésre gyártják majd, elsősorban hazai igényekre.