Közúton hajtják a BMW i8-at

2013.08.05. 07:06

Noha már csak másfél hónap van a frankfurti bemutatóig, a jelek szerint a BMW-nek még van mit tesztelnie az i8-ason, amit a napokban egy olvasónk fotózott le közúton.

Balázs müncheni útján vett észre egy, a BMW jellegzetes kék-fehér tesztálcájába bújtatott, számára beazonosíthatatlan autót. Az általa készített képeken egyértelműen a BMW új sporthibridje, az i8 látható. Az i-sorozat második tagjáról utoljára decemberben, egy havas tesztről kaptunk nagy adag kémfotót, és az akkori prototípus külső részleteiben megegyezett a most fotózottal. Eszerint a németek már megállapodtak a formát illetően, és mivel a technikai megoldások is jó ideje el lettek döntve, több mint valószínű, hogy megbízhatósági nyüstölés zajlik.

Az i8 technikai részleteiről már szinte minden fontos adat publikus egy ideje. Az autó egyik érdekessége, hogy a karosszériában használt alumíniumnak és szénszállal megerősített műanyagnak köszönhetően 195 kilogrammal lesz könnyebb az M3-asnál. A lapos hibridbe egy 1,5 literes háromhengeres benzinmotort kerül, amely önmagában is 220 lóerő és 300 Nm leadására képes, az első kerekeket hajtó villanymotorral együtt viszont már 349 lóerő a hibrid csúcsteljesítménye. Ezzel a megoldással az i8 öt másodpercen belül elérheti a 100 km/órát.

Az i8 a Ferrari és a Lamborghini belépőmodelljeivel megközelítőleg egy árban, 150 ezer fonttól lesz kapható (50 millió forint). Forgalmazása még az idén, valamivel a frankfurti bemutató után kezdődhet.